Golshafa Health Magazine
خانه » دمنوش های طبیعی » مزایای دمنوش های گیاهی

مزایای دمنوش های گیاهی

دمنوش های گیاهی و میوه ای دارای خواص متفاوت هستند و می توان از آنها برای ذائقه های مختلف استفاده نمود. دم کرده های گیاهی برای مبارزه با تمام ناراحتی ها و سموم موجود در بدن از سردی و سوء هاضمه تا مقابله با عفونت ها و درمان حالت تهوع مفید می باشند. شما می توانید دم نوش ها را مطابق با ذائقه و طبع خود انتخاب نمایید. طعم خوشمزه دم کرده های میوه جات مانند سیب، به، پرتقال و هلو معمولا در انتخاب آن ها موثر است و از سوی دیگر دم نوش هایی مانند آویشن، بابونه، نعناع و زنجبیل اثرات درمانی بیشتری دارند و معمولا خواص درمانی آن ها در نظر گرفته می شود تا طعم و مزه.

مزایای دمنوش های گیاهی

بهتر است برای بازدهی مناسب و اثر بخشی بیشتر خواص درمانی، دمنوش ها را به صورت دم کرده و طی زمان ۱۵ الی ۲۰ دقیقه آماده نمود و به همراه عسل و میوه های خشک مانند توت، خرما، انجیر، کشمش و… استفاده کرد. به خاطر داشته باشید عسل را در نوشیدنی های خیلی داغ استفاده ننمایید چرا که باعث از دست دادن خواص مفید آن خواهد شد.
در ادامه چند مورد از دم کرده های گیاهی و میوه ای با خواص معجزه آسا برای درمان های مختلف و حتی به عنوان یک نوشیدنی گرم و خوشمزه را معرفی نموده ایم.
بهتر است دمنوش های گیاهی را به صورت غیر حاضری و خانگی تهیه کنید.
با تهیه دمنوش نعناء بیماری های گوارشی را معالجه کنید. نعناء یکی از گیاهان علفی است که در طبیعت به فراوانی یافت می شود و جزو بهترین ها در درمان مشکلات گوارشی، درمان نفخ، رفع خستگی روزانه، آرامش بخش اعصاب و روان، تقویت معده و اشتها آور، مفید در درمان سکسکه، تسکین سرفه های خشک و گلو درد، کاهش صفرا، ادرار آور، درمان ناراحتی های عصبی، آرامبخش و نشاط آور می باشد.
مواد لازم:
نعناء خشک(در صورت دسترسی نعناء تازه ) ۲۵ گرم
ملیس ۱۰ گرم
روش مصرف:
یک قاشق مرباخوری از ترکیب را به همراه دو فنجان آب جوش به مدت ۱۰ دقیقه دم کرده سپس مقداری عسل اضافه نموده و بعد از هر وعده غذایی با فاصله میل نمایید.

به لیمو (ورون):

برگ تازه ورون بوی مطبوع لیمو را به مشام می رساند و مزه آن کمی تلخ و گس بوده. بومیان محلی از آن دم کرده ای تهیه می کنند که به عنوان ضد تشنج، رفع کننده دردهای عصبی، پایین آورنده حرارت بدن، تقویت قوه باء، محرک، مقوی معده، مفرح و نشاط آور، آرام بخش اعصاب، رفع سر دردهای یک طرفه و خستگی های روحی.

بابونه:

چای گیاه بابونه Matricaria chamomilla آرام بخش اعصاب، خواب آور، درمان سردردهای عصبی، دردهای قاعدگی، اختلالات هضمی، در مصارف خارجی جهت شستشوی چشم و صورت « رفع عوارض پوستی » استفاده می شود. روش مصرف: دم کرده آن به مقدار یک قاشق غذا خوری در دو لیوان آب جوش به مدت ۲۰ دقیقه.

ملیس (بادرنجوبه):

چای ملیس نیرو دهنده و ضد تشنج است. به عنوان مقوی معده، باد شکن، در معالجه بیماریهای عصبی، افسردگی، بیخوابی، سردردهای عصبی و تسکین دردها، رفع تند خوئی در دختران جوان و زنان، ضعف جسمی و کم خونی دختران جوان موثر می باشد. خاصیت دیگر ملیس منظم کردن دوران قاعدگی بانوان و رفع دردهای قاعدگی است. انواع سرما خوردگی ها و زکام را با نوشیدنی داغ ملیس درمان کنید. ملیس تقویت کننده خوبی برای قلب می باشد.
ملیس را می توان به صورت شربت ساده یا دم کرده میل کنید.

بهار نارنج:

اشتها آور، مقوی قلب، خواب آور ملایم، تقویت کننده اعصاب.
روش مصرف: ۵ تا ۱۰ گرم در دو لیوان آب جوش به مدت ۲۰ دقیقه دم کنید.

چای کوهی:

موثر دردهای مفاصل، دل دردهای ناشی از سردی و ضعف معده، آرام بخش اعصاب.

لاواندولا (اسطوخودوس):

گیاه لاواندولا یکی از بهترین گیاهان معطر است که قرن هاست بشر با عطر دل انگیز آن آشناست و در حال حاضر اسانس آن شهرت جهانی دارد.
این گیاه برای معطر کردن لباسها، ملافه ها، گنجه های لباس و فراری دادن حشرات مضر از فضای اتاقها استفاده می گردد.
لاواند دارای اثر مقوی معده، مسکن، آرام بخش، نیرو دهنده، ضد کرم، سرگیجه، غلبه جریان خون به ناحیه سر، سر دردهای یکطرفه، رفع نگرانی، اضطراب و فشارهای عصبی، لرزش، ضد تشنج، ضد باکتری، مدر و باد شکن می باشد.
۵ گرم در یک لیتر آب جوش دم کرده در طول روز ۳ تا ۴ فنجان بین غذاها میل کنید.

سنبل الطیب:

ریشه گیاه سنبل الطیب از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است، اثر ضد تشنج دارد و در رفع ناراحتی های عصبی و هیستری مفید می باشد. ضد اسپاسم و آرام بخش، تب بر، بیخوابی را درمان می‌کند، ضد کرم معده و روده است، فرآورده های ریشه سنبل الطیب به عنوان داروی کمکی در معالجه مبتلایان به صرع موثر است و میگرن را برطرف می کند همچنین برای برطرف کردن دلهره، تشویش و نگرانی بسیار مفید می باشد.

هوفاریقون (علف چشمه):

چای هوفاریقون اثر نیرو دهنده، هضم کننده، صفرا بر، ضد عفونی کننده مجاری ادرار، مدر، قابض و تقویت کننده دستگاه تنفسی و رحمی، ضدکرم، بی اشتهایی، ضد اسهال های ساده، کم خونی دختران جوان، هیستری، صرع، حالات تشنجی، سر دردهای عصبی، میگرن، ساتیک، دردهای عصبی صورت و غیره مصرف می شود.
روش مصرف: به مقدار ۱ تا ۲ گرم برای یک چهارم یا یک لیتر آب به صورت دم کرده.

پونه:

پونه گیاهی معطر و از زمانهای خیلی قدیم آن را به خوبی می شناخته اند.
خواص آن باد شکن، صفرا بر، خلط آور، ضد نزله، ضد عفونی کننده است و می توان برای معطر کردن اغذیه استفاده نمود.
دم کرده ۲ تا ۳ فنجان در روز بعد از غذا، مصرف مستقیم گیاه در سالاد های سبزی، ماست، دوغ و غیره.

زوفا:

اثر نیرو دهنده، آرام کننده سرفه، خلط آور، مدر، مقوی معده، ضد کرم، رفع کرم اسکاریس، اشتها آور، رفع کم خونی دختران جوان، درمان روماتیسم کهنه.
به مقدار ۲ قاشق مربا خوری در یک چهارم لیتر آب جوش دم کرده به مدت ۱۵ دقیقه ۲ تا ۳ فنجان در طول روز میل نماید.
برای رفع عوارض برونش ها با عسل میل شود.

کیالک:

خواص این گیاه ضد تشنج، مقوی قلب، درمان فعالیتهای قلبی، کم کننده فشار خون، کاهش تحریکات عصبی، باز کننده عروق قلبی، ضعف قلب، آنژین و پواترین، تصلب شرایین، ورم آئورت، اختلالات عصبی مانند: اضطراب و نگرانی، بی خوابی، سر گیجه و صداهای در گوش می باشد.
۵ گرم در یک سوم لیتر آب جوش به مدت ۲۰ دقیقه دم کرده و ۳ فنجان در روز میل نمایید.