Golshafa Health Magazine
خانه » طب سنتی » چاشنی غذایی » چاشنی های غذایی و خواص درمانی آنها

چاشنی های غذایی و خواص درمانی آنها

چاشنی غذایی

چاشنی غذایی و خواص درمانی آنها

غذاهای سنتی و آشنا اصلی ایرانیان منجمله ماست و خیار و آبدوغ را همیشه با گیاهان مختلف معطر و خوشبو می سازند.
با مصرف چاشنی غذائی که از انواع گیاهان معطر و خوشبو تهیه شده میتوان عطر و طعم غذاهای گوشتی و سوپ ها، کوفته ها، دلمه ها، انواع سالادها و همچنین ماست و خیار و آبدوغ خود را دلپذیر و اشتها آور سازید.
چاشنی ها را نیم ساعت قبل از مصرف به غذا اضافه کنید.

اثرات ادویه ها بر سلامتی بدن

اثرات مثبت و خواص درمانی برخی از گیاهان معطر که به عنوان ادویه‌ و طعم دهنده غذاها از قبیل دارچین، زنجبیل،‌ هل، پونه کوهی، آویشن، رُزماری یا اَکلیل کوهی، رازیانه، زردچوبه، فلفل، زعفران، جوزهندی، میخک، زیره سیاه، زیره سبز، گشنیز، ترخون و… برای سلامتی بدن به کار می روند. نقش این گیاهان علاوه بر اثراتی که بر بو، طعم و ویژگی‌‌ های ظاهری غذا دارند می‌‌توانند مقدار کمی ویتامین، املاح معدنی و فیبر نیز به عنوان چاشنی غذا بیافزایند. نکته قابل توجه، وجود ترکیبات آنتی اکسیدانی در این گیاهان است که می‌‌تواند از تشکیل رادیکال‌های آزاد در سلولها جلوگیری نموده و نقش مهمی در پیشگیری از سرطان ایفا کند و سطح سلامتی بدن را ارتقا می بخشند.

زیره سبز:

باد شکن، مقوی معده، درمان دل پیچه و معطر کننده مواد غذائی.

زیره سیاه:

درمان تنبلی معده و سوء هاضمه، مقوی بدن، باد شکن، در مصرف های طولانی برای لاغری استفاده میشود، معطر کننده غذا.

گلپر:

با عطر طبیعت کوهستان برای معطر کردن انواع ترشیجات و اغذیه، ضد نفخ، اشتها آور و مدر، برای رفع ناراحتی های سوء هضم، درمان عفونت دستگاه گوارش و ضد عفونی کننده.

مریم گلی:

مریم گلی به عنوان گیاه آشپزخانه شناخته شده است که در انواع غذاها مانند دوغ، ماست، سالاد و سوپ و غذاهای گوشتی مصرف میشود و از طعم مطبوع و خواص بی نظیر آن استفاده نمایید.
این گیاه به زمان های خیلی قدیم نسبت داده می شود و علیه ناراحتی های معده و روده ای بکار برده و همچنین اسهال، نفخ و تعرق شبانه بیش از حد نیز موثر است و امراض کبدی را معالجه میکند و خون ساز است و قاعده آور و کم کننده قند خون، ضد تشنج، ضد عفونی کننده و مقوی می باشد.

مرزه:

گیاه معطر آشپزخانه شناخته و جهت چاشنی معطر ادویه و غذا های گوشتی استفاده نمود و دم کرده آن اثر نیرو دهنده فعالیت نیروی جنسی، مقوی معده، مدر، باد شکن و به طور خفیف اثر قابض، رفع اسهال و ضد کرم دارد.

پودر پیتزا:

پیتزا امروزه به صورت یکی از غذا های مورد علاقه اکثر مردم جهان از جمله ایرانیان در آمده است. پودر پیتزا از گیاهان خوراکی معطر و به تقویت معده و هضم غذا کمک میکند. برای مصرف در پیتزا چه به هنگام پخت و چه پس از طبخ و میتوان در مصرف انواع غذاهای خمیری از قبیل ماکارونی، لازانیا و غیره تهیه نمائید.
پودر پیتزای میتواند در هضم انواع غذاهای خمیری کمک کند.

رزمارینوس:

اکلیل کوهی در آشپزخانه، در تهیه انواع غذاهائی که با گوشت گوسفند و طیور درست میشود به عنوان یک چاشنی مناسب و عالی بکار می رود.
از رزمارینوس در مصارف پیتزا استفاده میشود. طعم و مزه انواع ژله های میوه ها با رزمارینوس عالی می شود. این گیاه از قدیم الایام مورد استفاده بوده و در موارد ضعف عمومی، بی اشتهایی، نارسائی اعمال کبد، سرما خوردگی، ناراحتی معده و روده و درد دلهای شدید و بیماریهای عصبی استفاده نمود.
از رزماری می توان در مصارف آرایشی و ادکلن سازی استفاده نمود.

پونه:

پونه گیاهی معطر و از زمانهای خیلی قدیم آن را به خوبی می شناخته اند.
خواص آن باد شکن، صفرا بر، خلط آور، ضد نزله، ضد عفونی کننده است. و می توان برای معطر کردن اغذیه استفاده نمود.
دم کرده ۲ تا ۳ فنجان در روز بعد از غذا، مصرف مستقیم گیاه در سالاد های سبزی، ماست، دوغ و غیره.